Followers


Sunday, May 22, 2011

saya sayang dia...




bismillahirrahmanirrahim~

alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah...
akhirnye final exam telah melabuhkan tirai...
3 subjek dr 5 subjek da kuar markah..
subjek yang paling killer pn da kuar markah..

ALHAMDULILLAH wa SYUKUR LILLAH ala kulli natijah...

pasni boleh la posing dpn cermin sambil sarung baju konvo memandangkan baju konvo da dpt time exam ari tu...

ALHAMDULILLAH sekali lagi...

...................................

errmmm...

d tengah kesunyian malam sambil d temani titik2 air yg jatuh k dalam baldi d bilik air tu dan d selangi bunyi gerakan jam membuatkan tanganku rancak menulis post ini..

ooohh~sungguh ak rindu padanya..

dia tengah tido..terasa seperti mau saja ak kejutkan die dr lenanya itu...

kerana apa?

kerana ingin ku katakan yang ak rindu padanya...

namun..

hati si sulung, ego beb~keh3...

x penah pn nk mengaku isi hati...wt2 x paham sudah..tp sebenarnya...jeng jeng jeng...

abaaaaaaaaaanngggg!! i rindu la kt u....

kalo la kita seperti pasangan yang 24hours romantic tu, msti ari2 i menjiwang ngan u...

tp kite ni kan unik~~haha...

romantic itu jauh sekali..

ape yang penting?

kerjasama...

ape yang penting?

kerjasama...

eh3...kerjasama?! itu k yg penting dalam umahtangga?

yups..salah satu ciri2 yang patut ada...

kenapa?

sebab antaranya ialah bila isteri exam, suami amik alih keje d umah sperti memasak dan macam2 lagi...isteri pulak jangan pijak kepala suami..bak kata mama i, jangan buli suami! =p

opppss~ i x buli die..die yg rela d buli...keh3..(gurau je)

...........................

dalam novel, banyak cerita mengenai cinta...

cinta yang seronok, cinta yang sedih, cinta yang lucu, cinta islamik dan macam2 bentuk cinta la..termasuk cinta si monyet bersama si kera...erkkk~~

begitu juga kami...

tapi kisah cinta sume org x sama...

apa yang penting bagi kami adalah agama...

yang lain nombor dua...

asas umahtangga bagi kami adalah ketaqwaan pada ALLAH..

cuba terapkan umahtangga dengan nur islam..

nescaya anda akan bahagia..

insyaALLAH...=p

walau kami x romantic dan xtau pn apa itu romantic tp kami pasangan yang kiut! muahaha~

bagi ak, pas ak kawen ni, bnyk menda yang ak blaja...

antaranya, jangan percaya dengan tulisan2 dalam novel dan cerpen..haha~

kadang2 ak membebel sorg2..nk la romantic2 cm org len...nk romantic cm dalam movie ngn cerpen tu!

si dia pasti menjawab dengan tanpa perasaannya...

tu citer khayalan...wtpe romantic2 dgn dak kecik ni?

T_________T

huahuahua~tu la jawapan yang ak terima tiap kali ak meluahkan ketidakpuasan hati...

tp bile pk2 balik...xpe la, x romantic x bermakna x bahagia...

apa yang penting adalah membentuk roh2 dan jiwa2 muslim dalam umahtangga~

hehe..alhamdulillah...

kadang2 kamu menyukai sesuatu padahal ia buruk bagimu, dan kadang2 kamu membenci sesuatu padahal ia baik bagimu..allah mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui...

so, dun wori la...

xyah sibuk2 nk cari pasangan yang kompem2 ada ciri2 yang kita nak...

kawen dl..pastu baru la tau...bez x bez dapat pasangan yang x seperti kita bayangkan...

sebab pe?

sebab kita akan blaja tuk bersyukur..

d kurniakan sesuatu yang unik...

dan sebaik2 perancang tu adalah perancangan ALLAH...

dari xde perasaan kepada ada perasaan...

mohon doa bnyk2 pada ALLAH, insyaALLAH, kheer~

.............................

saya sayang dia...

(actually post ni saya tulis senyap2...si dia xtau pn..kalo die tau, aduuuhhh~malu laa!! i kan rock..x main la jiwang2 ni..keh3)

ok la, saya malas nk kasi org yg belom kawen jeles ngn post saya ni..haha~

bagi yang masih single tu, kalo da mampu kawen, kawen la cpt2...sbb kawen tu sunnah nabi dan pelengkap separuh daripada iman~

manakala yang tak mampu kawen lagi, ingatlah, ALLAH tu maha melihat, maha mendengar dan maha mengetahui...

tak perlu anda sibuk2 mencari pasangan dengan cara bercouple..kerana cara itu trang tang2x salah dalam islam...

dan letakkan dalam diri...

anda mahu cinta si dia?

atau.....

anda mahu cinta ALLAH?

sesungguhnya cinta ALLAH x datang dalam hati yang kotor...

nauzubillah...

......................................

ok la, mohon maaf andai post ini tidak menyedapkan hati..

ini adalah sebahagian daripada terapi fizikal dan minda bak kata ak..haha~

meluahkan menggunakan lisan tak semudah meluahkan melalui tulisan...

so, pliz enjoy it and yang baik amik pengajaran, yang tak baik g buang dalam tong sampah...

selamat menempuh cuti sem kepada pelajar2 d jordan mahupun d mana2 je yang mengalami ujian cuti yang hebat..

pasti sukar mau menguruskan masa sbb da cuti...

kerana tidur berjam2 itu pasti..main facebook itu pasti...buang masa itu pasti...huahuahua...

SAYA KENA JADI UMAT ISLAM YANG BERKUALITI UNTUK AGAMA!!

yosh~gunakan masa cuti dengan sebaik2nya...

doakan kami dapat khirij @ konvo dengan natijah yang cemerlang gemilang dan terbilang...

insyaALLAH...

..................................

Fitrah_mujahidatunnisa sayang dia~