Followers


Sunday, February 20, 2011

rinduku pada syahid~

bismillahirrahmanirrahim...



wah..da lamenye x update blog..akhirnye hari ni dapat gk meluangkan masa jap sementara mencari kerajinan tuk memasak...

menu ari ni ape?

menu simple je..maklum la, student la katakan..keh3...

ari ni masak kuih ketayap, cekodok tepung, nasi beriyani, ayam goreng berempah, ayam masak kari, sayur acar...

simple2 sudey~~

hehe...

...................................

ak da start sem da..alhamdulillah, sem baru yang mempunyai semangat baru..

kerana ini adalah sem terakhir dalam perjuangan untuk mendapatkan segulung ijazah..

seronoknyer!!

tp gementar...

mudah2an berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang..

insyaALLAH..ameen...

....................................

untuk tahun ni je, da bermacam2 perkara berlaku kt dunia ni...

antaranya kebangkitan timur tengah...

contoh terdekat tunisia dan mesir...

alhamdulillah, akhirnye kejayaan milik mereka...

hapuskan rejim! tegakkan islam!

wpun ada yang kata mereka berjuang bukan kerana agama, tp ak x kisah!

bg ak..ini adalah satu titik permulaan menunjukkan islam da mula berkembang!

rakyat da mula bersatu padu!

mudah2an kita tergolong dalam golongan syuhada'...

ameen~

.................................

mudah2an ak dapat grade kt jordan sem ni...

risau kalo berlaku pape kt jordan ni...

da la sem laz..hoho...

mudah2an jordan akan aman tenteram sampai kami sume abis blaja..ameen~~

tp kalo berlaku pape, ak nak join gk la rusuhan tu..

keh3...

ble lagi nk rebut peluang syahid d medan menegakkan kebenaran kan?

hehe...

mudah2an ALLAH mudahkan segalanya...kerana ALLAH sebaik2 perancang...

.............................

rindu my family sgt3...

rindu syahid sgt3....

demi islam, akan ku tempuhi segala2nya..

kerana ak yakin dengan kehidupan akhirat!

..........................

orang yang syahid tak akan mati malah jiwa2 dan semangat mereka sentiasa hidup!

mudah2an semangat itu menyerap dalam diri ini...

rindukan mati di jalan ALLAH!

mntk maaf zahir batin sume...

halalkan makan dan minum...

halalkan sume2nye ye..

mudah2an kita berjumpa d syurga yang abadi...

asyhadu an la ila ha illallah...wa asyhadu an na muhammadar rasulullah...

ak naik saksi bahawa tiada tuhan yang d sembah melainkan allah dan aku naik saksi bahawa muhammad itu pesuruh allah...

(maaf jika post ni tiada manfaatnya...ini merupakan luahan hati kecil tetapi mengharapkan ianya menjadi kenyataan) insyaAllah~

.............................

fitrah_mujahidatunnisa mahu berjumpa dengan ALLAH dalam keadaan beriman!

Sunday, February 6, 2011

lirik cinta matiku (الحب موتي)

bismillahirrahmanirrahim...


alhamdulillah, setelah beberapa hari menyibukkan diri sendiri, hari ni dapat gk mengupdate blog...

so, ari ni ak ase nak share 1 lagu yang sgt femes kot kt msia...lagu cinta matiku..seronok gk la lagu ni walaupun sakit telinga kot?! isk3..T__T

(tlg tutup music dumper tu dl)

...............................


................................

سأخلُك تدخلين إلى حياتي
سأخلَ حبك تسمين قلبي
لأن حبي أشد الجنون
إليك محبوبتي
لأنني ما استطعت آبدا
لأحيا بدونك
لا تتركني آبدا
لا تطلقني
ولو نصف الدقة من حياتي
لا تتركني آبدا
لا تطلقني
ولو نصف الدقة من حياتي

arab lirik by cik nisaulfadhilah
~hakcipta terpelihara~

....................................

amacam?bez x nyanyi dalam arab?bez kan?keh3...

pasni kalo tgk citer hani dalam tv3 tu, boleh la tukar lirik lagu die tu dalam bahasa arab sambil nyanyi jerit2...msti bez! dan release tension! hihi...

ok la..slmt bernyanyi2...

daaaa~~

..............................
Fitrah_mujahidatunnisa sakit tekak dengar penyanyi ni nyanyi!