Followers


Sunday, February 20, 2011

rinduku pada syahid~

bismillahirrahmanirrahim...



wah..da lamenye x update blog..akhirnye hari ni dapat gk meluangkan masa jap sementara mencari kerajinan tuk memasak...

menu ari ni ape?

menu simple je..maklum la, student la katakan..keh3...

ari ni masak kuih ketayap, cekodok tepung, nasi beriyani, ayam goreng berempah, ayam masak kari, sayur acar...

simple2 sudey~~

hehe...

...................................

ak da start sem da..alhamdulillah, sem baru yang mempunyai semangat baru..

kerana ini adalah sem terakhir dalam perjuangan untuk mendapatkan segulung ijazah..

seronoknyer!!

tp gementar...

mudah2an berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang..

insyaALLAH..ameen...

....................................

untuk tahun ni je, da bermacam2 perkara berlaku kt dunia ni...

antaranya kebangkitan timur tengah...

contoh terdekat tunisia dan mesir...

alhamdulillah, akhirnye kejayaan milik mereka...

hapuskan rejim! tegakkan islam!

wpun ada yang kata mereka berjuang bukan kerana agama, tp ak x kisah!

bg ak..ini adalah satu titik permulaan menunjukkan islam da mula berkembang!

rakyat da mula bersatu padu!

mudah2an kita tergolong dalam golongan syuhada'...

ameen~

.................................

mudah2an ak dapat grade kt jordan sem ni...

risau kalo berlaku pape kt jordan ni...

da la sem laz..hoho...

mudah2an jordan akan aman tenteram sampai kami sume abis blaja..ameen~~

tp kalo berlaku pape, ak nak join gk la rusuhan tu..

keh3...

ble lagi nk rebut peluang syahid d medan menegakkan kebenaran kan?

hehe...

mudah2an ALLAH mudahkan segalanya...kerana ALLAH sebaik2 perancang...

.............................

rindu my family sgt3...

rindu syahid sgt3....

demi islam, akan ku tempuhi segala2nya..

kerana ak yakin dengan kehidupan akhirat!

..........................

orang yang syahid tak akan mati malah jiwa2 dan semangat mereka sentiasa hidup!

mudah2an semangat itu menyerap dalam diri ini...

rindukan mati di jalan ALLAH!

mntk maaf zahir batin sume...

halalkan makan dan minum...

halalkan sume2nye ye..

mudah2an kita berjumpa d syurga yang abadi...

asyhadu an la ila ha illallah...wa asyhadu an na muhammadar rasulullah...

ak naik saksi bahawa tiada tuhan yang d sembah melainkan allah dan aku naik saksi bahawa muhammad itu pesuruh allah...

(maaf jika post ni tiada manfaatnya...ini merupakan luahan hati kecil tetapi mengharapkan ianya menjadi kenyataan) insyaAllah~

.............................

fitrah_mujahidatunnisa mahu berjumpa dengan ALLAH dalam keadaan beriman!

4 comments:

JaLAN cAhAyA said...

eceh,msk biasa3 je eqk?
msti sedap..
bila nk msk nasi lemak utk kitorg lg???(^_^)
betol3,nnti kita join rusuhan tu sama ye kak annis....

mujahidatunnisa.. said...

simple kot?! haha~
nasi lemak?gne lemak kite nak x?
da gemok da ni..nnt kite masukkan lemak2 ni dalam nasi n jemput korg dtg ek?! muahaha~

p/s : insyaALLAH, kalo de rusuhan, kita takkan gentar! teruskan perjuangan d bumi anbiya' ini..mudah2an syurga ALLAH milik kita semua...ameen~ =p

hidayahawawi said...

tolonglah kau jgn post pasal maknn lagi...
uwaaaa, nak nanges aku yg x blh masak n kne mmbeli mknn yg same tiap ari ni...

mujahidatunnisa.. said...

haha...dayah,ni la namenye ujian..ujian kesabaran akibat kejelesan...muahaha~

p/s : tahun dpn ak balik msia, meh aa lepak umah ak...nnt ak masakkan tuk ko...keh3~