Followers


Wednesday, July 20, 2011

keajaiban..

bismillahirrahmanirrahim...

alhamdulillah...summa alhamdulillah...

subhanallah

walhamdulillah

wa la ila ha illallah

................................

sesungguhnya dengan mengingati ALLAH hati akan menjadi tenang..

..............................

actually, banyak menda yang ak nk coretkan dalam blog ak yg cun ni...tapi, perlukan ujian penapisan dl la..coz, x sume menda kite boleh citer kt orang..hehe..

btw, ari ni ak nk citer skit pasal pengalaman2 ak waktu mengandung...

pengalaman yang ni memang ak xleh lupa langsung la..

yang mana waktu tu, ak ngan suami ak yang tercinta pergi ke klinik untuk wat check up baby..

waktu tu kami pergi dalam kol 12 tengahari..

sampai klinik da nak dekat zohor la..tp lom zohor lagi...

pas da borak2 skit ngn doktor yang baik tu...die suh kami masuk bilik khas tuk scan baby...

amboiiii..aktif sungguh si comel kami ni...

pusing sana, pusing sini...takleh dok diam...

orang kata baby ak bakal ikut jejak ak...aktif semacam sampai x reti dok diam...isk~ T__T

tapi bagus gak aktif2 ni kan baby ummi syg?

baru la nampak baby ummi ni sihat dan kuat..

walaupun kat jordan ni xde milo..

~minum milo anda jadi sihat dan kuat!~

...........................................

pastu, doc pn scan la baby tu n explain kat kami..bla3...bla3....

alhamdulillah, sumenye normal..

pastu, tiba2 masjid yang berdekatan ngan klinik tu bukak bacaan al-quran..

guess what??!!

MY BABY TERUS SUJUD!

subhanallah...

masyaALLAH!

ak terus terkumat kamit mengucap kebesaran ALLAH..

yela..mana tak nyer...1st time kot tengok yg real punya..baby dalam perut sendiri plak tu...

hehe..kuasa ALLAH...

subhanallah..

.............................

pastu...bile bacaan quran da stop, my baby pn die golek2 cm awal2 kami scan tu...

pusing sana, pusing sini...

pstu...

tibe2 azan...

MY BABY TERUS SUJUD balik semula...

subhanallah..

masyaALLAH...

pastu nampak la waktu baby nk ubah posisi dari golek2 tu k posisi sujud...

ase cam..........YaALLAH, betul ke apa yang aku nampak ni?!

memang ase cm x caye...

sangat comel waktu baby nk ubah posisi..

d sebabkan baby duduk dalam air, maka, kaki die pun bergerak2 sebab nk imbangkan badan supaya kekal dalam posisi sujud tu...haha..comel dan ajaib!

pelik tapi benar...

tu kot antara cerita yang paling bez sekali ak nk share ngan korang sume...

....................................

anak2 tu anugerah ilahi yang paling berharga...

mereka suci dari sebarang maksiat..

dari perut lagi mereka da ikut fitrah..

fitrah merasakan adanya tuhan...

dan hanya ALLAH yang layak d sembah..

namun, bila mereka lahir...adalah menjadi tanggungjawab kita untuk mencorakkan agama mereka...

mudah2an, anak2 kita akan terus thabat dalam jalan iman dan islam...

mudah2an mereka akan sentiasa berada dalam ketaatan kepada ALLAH..

kerana diri mereka begitu berharga buat ibubapa...

.................................

anak ummi yang tersayang...

mudah2an anak ummi akan menjadi hamba ALLAH yang soleh..

jangan nakal2 ble da kuar k dunia nnt..

dengar cakap ummi ngn abi...

taat perintah ALLAH dan rasul..

jadi hafiz quran...

nanti ummi ngn abi ajar baby cakap arab ye..

baby kene cakap arab je kt umah...kalo taknak cakap arab, cakap english...

nk cakap melayu?? boleh tapi ummi ngan abi xnak layan..weeekkkk~ padan muka baby..haha...

................................

Fitrah_mujahidatunnisa bahagia bersama baby..

2 comments:

arraheeq said...

mashaAllah! subhanAllah!

mmg amazing! speechless bile bace pasal baby sujud tu.

ape2 pon,smoga segalanya dipermudahkan hingga ke saat baby keluar dari perut ummi :)

have a big take care sis! <3

-aunty-comel-

mujahidatunnisa.. said...

wah..kakak nabila visited my blog la...

doakan kite ngn baby d permudahkan sume urusan...

doakan baby kite jd anak soleh!

mudah2an die dapat jd pembawa risalah islam ke serata dunia..ameen~

~baby kata x sabar die nk tgk auntie die yang comel ni~