Followers


Sunday, August 8, 2010

beza...

bismillahirrahmanirrahim..

hmmm..tgh2 study,ak tergatal tgn nk tgk fb..n tgh syok2 bc komen org..tbe2 ak de bc 1 komen ni..haihhh~really2 dun like la..diskriminasi antara Universiti..

yes,we're coming from different uni..
but,we bring d same aim,d same target..it is ISLAM!

so..pliz la..xyah la nk beza2kan antara kite..kalo korg nmpk kwn korg dr uni len bahagia..gembira..kite share skali dgn die kegembiraan tu..jgn sbb kite dtg dr uni yg berbeza,kegembiraan kite x sama cm gembiranya kite tgk kawan kite dr uni yg sama ngn kite yg tgh gembira..~isk..cmne ayat ak ni..~tp yg pntg ak nk sampaikan kt sni..jgn tunjukkn ketidakpuasan hati kite terhadap sesuatu yang ALLAH da takdirkan terhadap hamba2nya itu wpun kite x menyukainya tp sila lah berlapang dada tuk menerimanya..

cakap siang pandang-pandang,ckp malam dengar-dengar..

yaALLAH..KAU berikan kekuatan kepada kami..mudah2an dgn apa yg telah KAU takdirkan adalah yg terbaik buat kami..ameen..

wpun kite x suka atau setuju ngn pilihan seseorang dan kite nakkan die bersama pilihan kite..ingatlah..kalo da itu yg ALLAH tetapkan,jgn cuba melawan takdir..jodoh pertemuan di tangan ALLAH..rezeki maut d tangan ALLAH..

bersyukur dan teruskan bersyukur..alhamdulillah..moga setiap yg ALLAH kurniakan menjadi punca tuk kite sentiasa bersyukur dan tersenyum menerimanya..wpun apa yg d kurniakan itu adalah pahit..

sama2 muhasabah diri...

walau kite dtg dr uni yg berbeza..tp ingt..kite sama2 manusia..sama2 student..sama2 hamba ALLAH..

tp ada satu yg x sama...

KETAQWAAN!!

yosh! kite ubah diri tuk menjadi hambaNYA yg bersyukur dan sedia berkongsi kegembiraan dgn sahabat2 yg lain..

............................

Fitrah_mujahidatunnisa terkilan sedikit..huhu.

2 comments:

shuk said...

owh aku yang post komen tu maka ak tau la ini aku.adei.

kita dah lama kenal kan.harap ko tau je aku open hearted.kalu ayat comment tu mengecikkan hati ko bleh je gtau terus kat situ jadi cepat aku bleh betulkan keadaan.

seb bek tergerak ati nak belek blog ni kalu x,x tau dah ko tgh kecik hati dengan aku.

series aku x penah beza kawan2 u just ke yarmouk ke.hatta mafraq atau mutah skalipon.sbb aku pon dari latar blakang famili blaja aliran agama.ntah x tau nape aku tcampak tang len plak.sepupu aku dulu pon dak adab yarmouk gak tapi dah balik.heheh.jadi bab membezakan tu insyaAllah aku x bezakan.

cuma maksud comment tu hanyalah

"...cuma kalo kawan pmpn tu dari just excitednya lain bla2.."

sebab kalu yg just ni dah terlampau rapat sbb dari malaysia(intec) dah sama2,kelas pon same.maka sebagai manusia biasa tipulah kalu aku kata sayang tu tak terberat sebelah pada yg kita selalu jumpa hari2.paham je kan..

maka apa2 hal aku minta maaf segala2.andai ini kali pertama atau kesekian kali aku sakitkan hati ko ye.semoga dipermudahkan semua urusan n kitorang(budak just yg balik atau stay)really eager nak tolong majlis korang.

maaf skali lagi.salam.selamat menyambut ramadhanv:)

nisaulfadhilah said...

it's ok la shuk...
ak pn mntk maaf gk tuk sume2nye..=p

amik yg jernih,buang yg keruh..
ukhwah fillah abadan abada~