Followers


Monday, January 24, 2011

ooo cik ila...


bismillahirrahmanirrahim...

bila malam mula melabuhkan tirainya, tiba2 hadir memori silam tu..yang snts menjadi kenangan sampai bila2..insyaALLAH..

i've a bestfriend....my bez buddy..my sweetheart..my love n bla3....

i call her cik ila...n nama bukan palsu ialah nabila hanis binti abd samat...

ooohh...rindunye kt cik ila...T__T

............................

basenye zaman muda2 dl..asal cuti je, msti merayap ngn cik ila...pstu tdo pn menumpang2 kasih...samada ak yg tido umah die atau die yang tido umah ak...da jd anak angkat dalam family pon...hehe....

seronok kawan ngn cik ila ni..tiap masa mesti ada wt menda gila..kalo xde menda gila, tu tanda2 ada fius yang terputus! T__T

...............................

kami berkawan sejak tingkatan 3..pstu da xleh nk pisah2 da..melekat je sampai la satu hari kami d takdirkan berpisah..sedih sgt time tu..

kami menjalinkan hubungan kasih sayang ni dengan mengikat pelbagai janji termasuklah berjanji nak sambung blaja d university yang sama iaitu UIA...

tapi.....dengan takdir ALLAH..ak sambung blaja d university yarmouk dan cik ila stay kt uia..ak dapat masuk uia gk tapi ak pilih jordan...sbb ak nak kuasai bahasa arab...sangat minat ngn bahasa ni..mintak maaf ye cik ila sbb da broke up d promise..T__T

ape2pun..yang ak sangat kagum ngn cik ila ni, dia sangat tabah orangnye..wpun ak p jordan, tapi die tabah teruskan hidup kt malaysia tu..awal2 tu kami mmg asik nangis je..sbb da xleh nk share cite cam dl..da xleh lepak cm dl..da xleh makan comot2 cm dl..da xleh senam2 n berlagak cm olahragawati negara cm dl dan lain2 lagi.....

dan yang paling ak kagum..cik ila ni cantik orangnye..ekeke...ooo u..u ni cun la..hik3...moga wajahmu dan dirimu snts d sinari nur iman..insyaALLAH..ameen~ =p

...........................

apa yang paling menarik pasal cik ila ni ialah dia seorang yang suka mintak pendapat orang mengenai hukum hakam agama sebelum dia lakukan sesuatu..x kisah la dalam hal kecik atau besar...

pstu..jenis x kedekut ilmu dan makanan mahupun duit..keh3...~cik ila ske bwk bekal g sek...dan kami sebagai pelajar2 asrama amat suka menapaunyer..hihi~

pstu..kami wajib study sesama...kalo ngantuk, kami wt keje gila sampai ilang ngantuknye termasuklah time cikgu mengajar..sib bek la kami ni dak kelas sains 1..so cikgu x kisah la kalo kami wt perangai pelik2..anak murid kesayangan bak katanye...=p
pstu...aktiviti kalo ngantuk, cubit2 tangan, urut2 tangan, tengok gaya cikgu pastu gelak2kan..kalo cikgu tersalah cakap, lagi bez nk gelakkan, makan gula2, lukis atau tulis menda merepek2 sambil gelak2..pstu gelak ngn tiba2, ejek kawan2 yang tersengguk2 dan lain2 lagi..(kategori budak nakal dalam kelas sbnrnye)isk..x bagus2x..T__T

pstu...yang paling menarik lagi..kami slalo ronda2 kampung nek motor...ak dok belakang je..cik ila la yang bawak..ak x berani la nak bawak robot bergerak sperti motor, kete, bas, lori dan kapal terbang..x berani lagi!!! sampai skarang kot?! T__T
(dl pernah try bawak motor, alih2 ak g langgar dinding umah..pstu dengan bangga gak, ak langgar pokok pisang sampai masuk kebun...ak pn xtau npe jd cmtu?! papepun, ak bangga sbb ak jd heroin la kirenye dalam cite ni...hak3..adik2 n mama ak dok gelak2 je tgk ak bwk motor...sejak kejadian tu, ak pun jd takut nak bawak robot2 ni..)

ok..pstu..cite masak2...kah3..paling xleh blah wktu ak form 4 kalo x silap..nak sgt tunjuk skill masak kt umah member kami, radin rahmah..laz2...masakan special yang ak wt tu MASIN glerrrrrrr tahap garam seguni kot nyer!! haha..yang paling xleh blah..ak masak penuh gaya dan kompiden..siap belagak2 lagi dan akhirnyee....kah3...
sejak kejadian tu, ak lebih berhati2 dalam memasak dan skrang tahap ak da kire boleh la lawan chef wan tu..muahaha~

pstu...cite pasal peristiwa time stam..awal2 tu mmg xnak amik stam pn..pstu dok umah lama sgt,bosan la plak..nk keje, mama ngn abah mne kasi..family yang terjaga kot?! ok..pstu,da lama2 tu, ase cm da nk mati kebosanan dan terus ckp ngn abah nk sekolah..tp xyah bayar yuran sume dl sbb nk sekolah main2 je..ble da sekolah, mmg ak main2 je!! terukkkkkkkk!! hahaha...

lagi2 ble ada test..sek ak ni mmg terkenal dengan kehebatan stam..asal kuar result stam, berlambak2 yang dpt mumtaz...makanya, kami di paksa untuk blaja secara org bijak2...tp d sebabkan niat yang x btol tu...so, ak,cik ila, enot ngn dayah..kami jadikan sekolah tu sebagai taman kanak2?! isk..ble ingat balik..mmg nakal la time stam tu..(sblm stam kami baik lagi tau..time stam je nakal..)keh3..

actually ada sebab kami saja2 nak nakal time stam ni..antaranya ialah ;
1) memang xnak amik stam pun
2) mengisi masa bosan kt umah
3) nak jumpa dan lepak ngn kawan2
4) teringin nak wt menda yang x pernah kami wt sperti menjadi budak nakal..(sblm ni tgk dak2 laki je nakal..nk gk try..pstu, nk cpt2 kuar sekolah n masuk u pas result spm kuar!)

dan lain2 lagi...

haaa...itulah antara tujuan ak g sek time stam tu..asal cikgu masuk kelas, kami cepat2 keluar kelas..cikgu keluar kelas, kami masuk kelas..pstu, lepak kt bilik ICT main tenet...cikgu2x x marah pn sbb sebelum ni rekod kami bersih suci kt sekolah tu..so, nakal2 kami pn cikgu tgk cm baik..isk3~untung jd dak skema ni kan?kah3~

pstu...time exam..kami gnekan idea nakal..akibat malas nk study, kami meniru..dan2 la plak dapat tempat blkg skali, mmg sedap la nk meniru..pstu ada sorg dak kelas kami ni (dak sekolah lain asalnye pstu amik stam kt sek kami..) die report kt ustazah pasal kami meniru..tp ustazah x percaya pn cakap die...sbb bagi ustazah, kami ni budak baik...hahaha...isk3~

papepun..ni la 1st time n laz time kami wt menda jahat ni...da masuk U, ak da jd makin baik..takut kot nk ponteng kls dan da x pernah meniru tau..tu zaman stam je..sblm stam ngn pas kuar sekolah da jd dak baik..percayalah..T__T

..............................

haaa...ni la sedikit sebanyak memori silam antara ak dan cik ila..yg pntg bagi kami, hidup msti hepi dan kne sayang btol2 kt org yang sayang kt kita...

mudah2an ukhwah yang terjalin akan kekal sampai ble2..

love u so much cik ila...=p

blaja leklok kt uia tu..ada pape, cm base la share ngn along ye...

~post ni special tuk nabila hanis sorg je..~

............................

Fitrah_mujahidatunnisa rindu kt cik ila!

7 comments:

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

haha xpe anis,, skype ader,,, huhu,, rindu besfren sgt perit kan,, huhu

mujahidatunnisa.. said...

haha..skype da lame x idup..pswrd pn lupe kotnye?! haha..

yupss..rindu kt bezfren amat menusuk kalbu dan menikam jiwa..keh3...

papepn, ukhwah kerana ALLAH menjamin kebahagiaan d dunia akhirat..bertemu x jemu, berpisah x gelisah..=p

Naza said...

hehehehhe...tersenyum sorg2 kot ak bce cite ko nii..hi5..

mmg rindu time2 zman bersama...zaman sek...:)

ap2 pon kite kne truskan hidup jgk kn...alih2 ko dh kwin dulu kn...dh ade khdpn sndri pon..
hopefully bhgia smpi bile2..

then, ak xthu plk ko pnh wt kje nkal2 tu,lg2 time stam tu (tiru)...xpnh ku thu..cz slme ak kwan ngn ko, ko dak yg skema...hi5
bdak baik (kdg2)..nakal (byk)...jgn marah ea...gru jew...

mujahidatunnisa.. said...

hahaha...tu la tikah, air yang tenang buaya pun x sangka dia ada dalam tu...(ak wt jahat dalam diam..kah3)

weh..ak nakal ngn ko je...ngn org len ak baik sgt2x..muahaha~

psstt, rindu ah nk wt nakal ngn ko n kwn2 yg len...T__T

nur said...

saya pun rindu zaman stam!
(nak nyampuk juga!)

mujahidatunnisa.. said...

sy pn rindu gk!
(taknak nyampuk aaa..keh3...)

hidayahawawi said...

dayah tu budak yg baik, sopan, lemah lembut, bijak tu kan?? :-))